Henry Soyer

Raadslid

Ik wil graag meehelpen van Texel een nóg prettiger leef- en woonomgeving te maken waar “samen”, “toekomst” en “sterkste schouders” de basis van zijn.

Ik ben Henry Soyer (59) en woon al weer 3 jaar met Wilma in Oosterend. Wij zijn ons werkzame leven op Texel begonnen in 1982. Ik als biologie- scheikundeleraar op de RSG ( nu OSG) en geitenkaasmaker op Aurora aan de Pontweg. Aan de wieg gestaan van IVN Texel. Na bijna 30 jaar “aan de overkant” als beleidsmedewerker onderwijs in het MBO weer gelukkig terug op het eiland

Altijd politiek betrokken geweest, groen en links, maar nooit politiek actief. Wel heel actief in het vrijwilligerswerk, Scouting: welpenleider, bestuurder, opleider van trainers, beheerder van het mooiste kampeerterrein St Walrick; operator bij Filmhuis Zevenaar en voorzitter van de HRM groep; bestuurder bij de dorpsraad; vogelteller voor Sovon; opleider en  tochtleider bij de bergsportvereniging (NKBV) , gespecialiseerd in Spitsbergen en de Alpen. Ik leid dit jaar een tocht naar de Texelgruppe in zuid Tirol.

Op Texel ben ik weer aan het inburgeren. Doe hoogwater vogeltellingen  voor de Vogelwerkgroep en ben bestuurder bij voedselcoöperatie Texelse Kost. Met mijn Hollandse herder Dunya train ik bij hondensportvereniging DOS. Mijn belangrijkste politieke interessegebieden liggen voor de hand: natuur en omgeving, onderwijs, duurzame voeding en de productie ervan.

Ben analytisch en rationeel aangelegd maar heb ook oog voor emotionele overwegingen. Ik haat de uitspraak “wetenschap is ook maar een mening”.