Sander van Knippenberg

Wethouder

Ik hou er van om bruggen te bouwen en te verbinden.

Ik ben Sander van Knippenberg (37). Ik ben getrouwd op Texel in 2005 en vader van een adoptiekind uit China. Iets meer dan een jaar geleden ben ik met mijn gezin van het centrum van Amsterdam naar Texel verhuisd omdat het hier zo fijn wonen is. Na als gast van de raad kennis gemaakt te hebben met de lokale politiek heb ik mij aangemeld om actief een bijdrage te gaan leveren.

Ik ben mijn hele leven al actief betrokken geweest bij mijn leefomgeving. In Amsterdam was ik bijvoorbeeld actief in een verkeerscommissie die de overlast van verkeer in het centrum aan de kaak stelde. Ook heb ik deelgenomen aan een Smart citizen project om de luchtkwaliteit te meten.

Ik heb Wijsbegeerte van Wetenschap, Technologie en Samenleving gestudeerd en ben hierna als manager in de internationale IT aan het werk gegaan. Als filosoof sta ik open voor andere ideeën en zoek ik naar datgene dat verbindt.
Ik ben er van overtuigd dat het voor Texel van belang is dat er meer jonge gezinnen hier komen wonen om de vergrijzing en krimp op te vangen. De mogelijkheden die Texel biedt voor werken op afstand en online bedrijvigheid in combinatie met de gezonde leefomgeving, zie ik als een prachtige kans.
Het afgelopen jaar heb ik gelezen hoe de middelbare scholieren zich hier niet goed voelen. Dit afdoen als een gemanipuleerd onderzoek lijkt mij te kort door de bocht. Er is een duidelijk signaal afgegeven en ik denk dat er een mentaliteitsverandering moet plaatsvinden. Dit heeft voor mij prioriteit, zodat jongeren zich in de middelbare schooltijd ook goed blijven voelen hier op het eiland. Ik pleit ervoor om hiervoor het IJslandse model in te zetten.