Kom op 19 februari helpen met het schoonmaken van natuurgebied De Slufter! Dit prachtige gebied is een paradijs voor vogels en heeft vele bijzondere planten en dieren. Als het vloed is en er een harde wind waait loopt een deel van het gebied onder water. Hierdoor komt er helaas ook afval De Slufter binnendrijven, daarom is alle hulp van harte welkom. Tip: kleed u goed aan op het weer en trek stevige waterdichte schoenen aan. Let op: kinderen vanaf 6 jaar zijn ook van harte welkom, neem wel minimaal één volwassene mee.

Aanmelden via: www.ploggingcastricum.wordpress.com/

Waar: parkeerplaats bij Paal 28. 
Tijd: van 12.00 tot 16.30 uur.

Het programma voor dzeze dag!

 We vinden het superfijn als je mee komt helpen dat prachtige gebied schoon te maken en kijken ernaar uit om samen dinsdag aan de slag te gaan.

Programma dinsdag 19 februari 2019

12:00 uur  Verzamelen om 12 uur op de parkeerplaats van Strandpaviljoen Paal 28. Vanaf daar brengt de Jan Plezier Texel alle deelnemers met huifkar en trekker over het strand naar de opruimlocatie ten noorden van de Sluftermonding. De huifkar heeft plek voor 38 mensen. Afhankelijk van de opkomst zal de kar een paar keer heen en weer rijden. We verwachten binnen een half uur tijd iedereen op de opruimlocatie te kunnen hebben. 

Met de huifkar naar de Sluftermonding

12:30 – 14:00 Eerste opruimronde

14:00 Pauze Eventueel aan- of afhaken: de huifkar rijdt heen en weer

14:30 – 16:00 Tweede opruimronde Met de huifkar terug naar Paal 28

16:30 Weer terug bij Paal 28