Hij zou aanvankelijk aan de overkant gaan studeren, maar dat liep anders. Raadslid Elias Marseille blijft nog een vol jaar op Texel, zodat hij zich als raadslid volledig voor het eiland kan inzetten.

Dat heeft de 19-jarige Marseille, die afgelopen jaar slaagde voor het vwo op de OSG in Den Burg, laten weten.

De fractievoorzitter van GroenLinks zou aanvankelijk de studie Bestuurs- en organisatiewetenschap aan Universiteit Utrecht gaan doen en had ook al een kamer gevonden, maar bedacht zich afgelopen zomer en meldde zich af voor zijn studie.

Marseille wilde naar eigen zeggen niet het gevoel hebben dat hij de Texelse bevolking slechts met halve inzet zou dienen wanneer hij zijn raadslidmaatschap zou combineren met een studie. Daarnaast bekroop hem de vraag of hij de studie in Utrecht echt wel wilde doen.

Hij zegt uit te kijken naar een politiek jaar waarin veel belangrijke beslissingen voor het eiland worden genomen. "Met name op het gebied van klimaat hoop ik dat we grote stappen kunnen zetten."

Marseille was in 2018 bij zijn installatie als raadslid op Texel een week lang het jongste raadslid van Nederland. Hij is nu de jongste fractievoorzitter van GroenLinks in Nederland.