Mooie woorden op de Nieuwjaarsreceptie

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst werd het nieuwe GL programma overhandigd door Jaap aan Sander

 

Harry van der Weijde hield namens het bestuur een korte toespraak waarbij hij terugkeek op de afgelopen tijd. De aanloop naar een nieuwe kandidatenlijst en de hobbels op die weg. Hij betreurde twee dingen: “Allereerst betreurt het bestuur de persoonlijke teleurstelling, die beoogt lijsttrekker Iede de Vries te beurt viel”. Ook het ontbreken van vrouwen op hoogste plaatsen van de lijst vond hij een gemiste kans.

 

Daartegenover was er ook goed nieuws: “we hebben nieuw en jeugdig elan weten aan te boren, Sander en Elias. En op de lijst wordt dat gesteund door evenzo veel jeugdigheid maar in dan duurzame verpakking, daar wil ik mee zeggen, ze lopen al wat jaren op Texel en de rest wereld rond: Jaap en Henry”.

 

Hij besloot met een herhaling van een eerdere wens: “Natuurlijk is het zo dat we allemaal zouden willen dat onze inspanningen beloond worden met een mega hoeveelheid stemmen op een charismatische leider met de uitstraling van een jonge man of vrouw (het is een jonge man geworden) en de ervaring van een oudgediende, die alle tijd van de wereld heeft om alle programmapunten moeiteloos door de raad te loodsen en dat koppelt aan een wervelende en maatschappelijk betrokken topcarrière………..

Ik kan jullie zeggen, het is gelukt!

Namens het bestuur de beste wensen voor 2018”!

 

 

Sander van Knippenberg was blij dat we bij deze verkiezingen 3 generaties gevonden hebben waarmee we een goede representatie hebben van de Texelse samenleving. “Laten we gaan voor vertegenwoordiging uit deze drie generaties”! Waarmee hij doelde op de wens om straks 3 zetels in de raad te behalen.

“Met GroenLinks Texel ruim vertegenwoordigd in de raad zorgen we er voor dat er ogen en oren zijn voor:

  • Balans tussen wonen, werken en natuur

  • Een inclusieve samenleving, waar iedereen mee kan doen

  • Een energieneutraal eiland

  • Duurzaam toerisme als gevolg van een fijne plek om te wonen

  • Circulaire economie

  • Het aantrekken van jonge gezinnen om het eiland leefbaar te houden

  • De jeugd in de middelbare school leeftijd

Hoe ruimer we in de raad vertegenwoordigd zijn hoe meer aandacht op onze door de jaren heen stabiele visie op een duurzame samenleving op Texel”.