Niet meer, wel ander toerisme voor Waddengebied

Door Judith Ploegman

Gepubliceerd: Donderdag 02 November 2017, 10:00 uur, Texel Plaza
 
Niet méér toeristen, wel meer van het soort toeristen dat interesse heeft in duurzaamheid en in de uniciteit van het Waddengebied. Dat is de voetnoot die het college van B&W plaatste bij de evaluatie van de aanjaagfunctie Werelderfgoed Waddenzee.
De aanjaagfunctie Werelderfgoed Waddenzee is bedoeld om mensen bewust te maken van de cultuur, de geschiedenis en de kernkwaliteiten van het Waddengebied. Het is een onderdeel van het programma ‘Naar een rijke Waddenzee’, in het leven geroepen door de Waddenprovincies, de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en een coalitie van natuurorganisaties (zie ‘gerelateerde links’).

 

In juni 2015 werd Gerard Kremer benoemd als aanjager en als boegbeeld. Hij kreeg de opdracht om de werelderfgoedstatus van de Wadden te profileren. Kremer was CEO van kampeerwinkel De Vrijbuiter en is tegenwoordig voorzitter van MKB Noord-Nederland en lid van de SER Noord-Nederland.

Burgemeester Michiel Uitdehaag woonde de evaluatie van het programma bij namens het college. De belangrijkste aanbeveling is dat er een heldere opdrachtomschrijving moet komen voor het promotieprogramma: uit de evaluatie blijkt dat de communicatie tussen het programmabureau en het boegbeeld voor verbetering vatbaar is.