Er is nog steeds een groep mensen actief bezig om de ijsbaan te behouden.

Daar kwam ik achter toen ik een berichtje plaatste op facebook. In de Coronatijd wordt de ijsbaan door de basisscholen gebuikt om de gymlessen lekker buiten te houden, met kleine groepen. Genoeg ruimte!

Op fb sprak ik mijn spijt uit dat we deze mogelijkheid gaan verliezen om er auto's neer te zetten. In mijn ogen niet nodig, er zijn (nieuwe) parkeerplaatsen genoeg, zeker aan die kant van Den Burg. Het was dan ook een nipte meerderheid in de gemeenteraad die de plannen er door drukte en zeer tegen de zin van GL.

Ik kreeg bijval en een vraag van één van de initiatiefnemers om lid te worden van de stiching (doe ik) en groenlinksers en sympathisanten uit te nodigen zich te laten horen en mee te doen.

Zolang er nog geen asfalt ligt, nog geen klinkers, tegels of graskeien, kan er nog gespeeld, gesport en gerecreeerd worden en is er nog hoop dat de ijsbaan behouden kan blijven. Dus als je je ook ergert aan het feit dat auto's voorgaan op onze groene ruimten kijk dan eens op de volgende pagina: https://www.texelsecourant.nl/nieuws/algemeen/129866/stichting-vrienden-van-de-ijsbaan-opgericht

Henny Festen (op persoonlijke titel)