Nieuws

Marseille blijft op Texel

Hij zou aanvankelijk aan de overkant gaan studeren, maar dat liep anders. Raadslid Elias Marseille blijft nog een vol jaar op Texel, zodat hij zich als raadslid volledig voor het eiland kan inzetten.

Dat heeft de 19-jarige Marseille, die afgelopen jaar slaagde voor het vwo op de OSG in Den Burg, laten weten.

Lees verder

Tine Visser geinstalleerd

Burgemeester Michiel Uitdehaag heeft 21 maart 2019 de nieuwe commissieleden voor de politieke partijen op Texel geïnstalleerd.

Ook Tine Visser werd daarmee  een welkome aanvulling bij de commissieleden

De gemeenteraad kan volgens de eigen verordeningen jaarlijks in maart nieuwe commissieleden benoemen. Dat hoeven niet per sé mensen te zijn die bij de raadsverkiezingen op een kieslijst van de partijen hebben gestaan. Daardoor kon Tine commissielid worden.Commissieleden mogen hun partij vertegenwoordigen tijdens de commissievergaderingen op het gemeentehuis. Zij zijn geen onderdeel van de gemeenteraad. GroenLinks heeft in totaal nu drfie commissieleden.

De Slufter schoonmaken!

Kom op 19 februari helpen met het schoonmaken van natuurgebied De Slufter! Dit prachtige gebied is een paradijs voor vogels en heeft vele bijzondere planten en dieren. Als het vloed is en er een harde wind waait loopt een deel van het gebied onder water. Hierdoor komt er helaas ook afval De Slufter binnendrijven, daarom is alle hulp van harte welkom. Tip: kleed u goed aan op het weer en trek stevige waterdichte schoenen aan. Let op: kinderen vanaf 6 jaar zijn ook van harte welkom, neem wel minimaal één volwassene mee.

Aanmelden via: www.ploggingcastricum.wordpress.com/

Waar: parkeerplaats bij Paal 28. 
Tijd: van 12.00 tot 16.30 uur.

Lees verder

Afscheid en installatie

Op 24 januari 2019 om 19 uur in het Gemeentehuis is er gelegenheid afscheid te nemen van wethouder Sander van Knippenberg. 

Tevens wordt Jaap Vlaming geinstalleerd als wethouder en Henry Soyer als raadslid.

 

Jaap Vlaming voorgedragen als wethouder

Gemeenteraadslid J. Vlaming voorgesteld als kandidaat wethouder

 

Bestuur en fractie van GroenLinks Texel dragen raadslid Vlaming voor als kandidaat wethouder om de vacant komende plek van wethouder Van Knippenberg in te vullen. De daarmee vacant komende GroenLinks raadszetel zal vervolgens worden ingevuld door de heer Soyer.

 

De coalitiepartijen Texels Belang en VVD ondersteunen deze GroenLinks voordracht, waarmee het coalitieprogramma gecontinueerd kan worden. Het moment van installatie zal door de gemeenteraad worden bepaald.

Pagina's