Op 15 maart 2023 werden de provinciale statenverkiezingen gehouden. Inmiddels zijn de uitslagen binnen, op Texel hadden we een behoorlijk hoge opkomst van 71%.

Naast de uiteraard opvallende winst van de BoerBurgerBeweging die zeker niet onopgemerkt ging zijn de uitslagen voor GroenLinks in onze gemeente ook absoluut opvallend. Nooit eerder is op Texel GroenLinks bij welke verkiezing dan ook de 2e grootste partij geweest. 4 jaar geleden tijdens de provinciale statenverkiezingen kreeg GroenLinks 866 stemmen, deze keer waren dit er maar liefst 940. Wat ons betreft ook absoluut een teken dat de Texelse kiezer zeker niet ontevreden is met het optreden van onze raadsleden. 

Ook opvallend was het aantal stemmen op onze Texelse kandidaten. Elias kreeg 306 stemmen en Jacquelien 201. Helaas lijkt het er voor nu op dat geen van de Texelse kandidaten van alle partijen de provinciale staten heeft gehaald, maar de ervaring leert dat er in 4 jaar nog wel eens een hoop wil veranderen waardoor kandidaten nog op kunnen schuiven.